Searchbar

Message

Lili Halo Decoration

Bili smo na cijepljenju.

2.11.18


U srijedu sam Mateja vodila na cijepljenje. Kako imam starije dijete, znam što se može dogoditi i kakve reakcije mogu biti. Jako je važno imati dobar toplomjer pri ruci i lijek za snižavanje temperature. Čak je poželjno dati odmah čepić po dolasku doma kako vašu bebu ne bi boljelo mjesto uboda. Dijete ne smije nikada ništa boljeti. To su me naučili na Rebru. Većina vas koja prati blog duže vremena, zna da je moj Toma rođen ranije i da smo prva tri mjeseca bili na Rebru. Tamo sam dobila hrpu korisnih savjeta i stekla iskustvo koje često dijelim s kime treba.
Dok ovo pišem, palo mi je na pamet da sam dužna napisati još jedan mail :)
Matej je to jutro imao spavanac od dva i pol sata. Dojio je prije spavanja i nakon spavanja. Jako zadovoljan je izašao u šetnju do doma zdravlja. Imamo stvarno simpa pedijatricu. Nakon što je dobio pikicu, zaplakao je i suzice su krenule niz male obraze. Odmah sam ga digla i privila uza sebe. Pokušala sam ga obući što sam brže mogla i odmah sam ga stavila u nosiljku. Da u nosiljku, blizu mene, ne u kolica. U kolicima sam gurala ruksak do doma :) Jako je bitno da dijete bude blizu vas, odmah se umiri.

Na izlasku iz doma zdravlja, zaletjela sam se do ljekarne. Kupila sam beskontaktni toplomjer i hladne obloge u obliku gela. U pakiranju dobijete četiri trakice. Svaka traje nekih osam sati i jako su povoljne. Do dvadeset kuna. Ja ih koristim kada imam migrene, zakeljim na čelo i odem leć. A kod djece ih koristim nakon cijepljenja. Stavim na mjesto uboda i mijenjam kroz 24 sata. Odrežite na dimenziju koja vam je potrebna.
Kada je Toma došao s Rebra prije više od 7 godina, kupili smo toplomjer za uho. Odličan je. Ako se ne varam, tada ovaj beskontaktni niti nije bio na tržištu. Snimila sam ga odmah u rodilištu, svima tako mjere temperaturu. Kasnije sam ga vidjela i kod pedijatrice. Vjerujem tehnologiji jer nam pomaže i olakšava. Nisam za to da se djetetu stalno gura toplomjer u guzu. Ako je sumnja u rezultat, svakako je preporuka da se to napravi. Ali nećete valjda svako malo tako provjeravati temperaturu :) 
Pripazite da toplomjer držite u sobi u kojoj je osoba kojoj mjerite temperaturu, jer je osjetljiv na temperaturu zraka i time utječete na rezultat. Njime možete izmjeriti i temperaturu prostorije ili neke površine. Pogledajte na fotkama, toplomjer je izmjerio temperaturu naše prostorije: 22.2 stupnja. 
Kako je navedeno u uputama, možete izmjeriti temperaturu dječje bočice s mlijekom. Jako korisno. Pogotovo nama koji dojimo i rijetko grijemo mlijeko, dosta smo nesigurni. Pogotovo tata kada ostane sam s bebom i treba podgrijati izdojeno mlijeko.
Mjerenje traje 1 sekundu za razliku od živinog toplomjera kod kojega morate čekati neko vrijeme. Baš zgodno je mjeriti dok je toplomjer u bebinoj guzi, beba plače i maše nogama. Prošla sa sve to. A da ne govorim o mogućnosti da živin toplomjer pukne. To se dogodilo jednom prilikom dok smo seka i ja bile male. 

Hvala vam svima za Inbox pun komentara. Slobodno pišite i tu ispod blog posta. Puno pomažete s vašim mišljenjem. Sigurna sam da imam kvalitetne čitatelje jer ste mi i prije par godina pomogli pronaći najboljeg logopeda za Tomu.
Većina vas je prokomentirala da su zadovoljni s ovim toplomjerom, i da mi je olakšao život.
Jedan od boljih komentar je bio da uz sušilicu, nema boljeg proizvoda od beskontaktnog toplomjera :) To je to što treba nama mama. Vidim da dosta vas koristi ili beskontaktni infracrveni ili ušni toplomjer. Ono što mogu kao savjet dati ovima koji se muče s ušnim, provjerite da li šeširić dobro stoji na senzoru i da li je čist. Provjerite bateriju te izmjerite u svakom uhu tri puta, te uzmite srednju vrijednost. Onda usporedite s rezultatom živinog toplomjera. Nemojte zaboraviti oduzeti 0.5 stupnjeva za mjerenje u uhu.

Malo se više pazimo ovih dana, temperature nema, nema niti otekline na mjestu uboda, niti najmanje. Tako da smo jako sretni. Matej lijepo jede i napreduje. Danas se i prvi puta okrenuo s leđa na trbuh. Brzo će proći i ta prva godina. Iako mislite da ga puno fotkam, ja mislim da trebam i još više :) Uživam kada prođe vrijeme, sjesti pred laptop ili TV i gledati fotke. To je zapravo jedino što i gledam na televiziji.

Uz bebine buckaste nogice je predivan jastuk slovo M za Mateja. Imamo i slovo T za Tomu. Veselim se pokazati i taj jastuk. Te divne proizvode radi moja Mirna i njezin brand Dreamoholic. Navratite na Instagram i Facebook branda za više inspiracije.

Na fotkama vidite staru čipkanu jastučnicu na kojoj sam ja spavala kao beba. Predivno. Moja mama je svu tu posteljinu oprala i opeglala da Matej ima kada dođe doma.
Pidžamica je ZARA. Imaju predivne modele ove godine. Duda je BIBS. Kawan grickalica za zube iz dućana Mali Zakladi. Matej već lovi rukicama stvari, ali teško da još može spretno naguravati u usta. Dosta ga muče zubi, pa mu mi pomažemo primaknuti gazu ili ovu patkicu za grickanje. Važno je da nema umjetnih boja, PVCa, BPA free itd. Ovi proizvodi su sigurni za vaše malce.

Taj dan smo nakon doma zdravlja odjurili po Tomu u školu. Matej je bio u nosiljci, a kolica su bila zatrpana s mojim ruksakom i školskom torbom. Izgledali smo ko mala karavana.

7 komentari:

Venky Digital said...

Established in the year 2004, with the goal to provide high quality cost effective services using digital Technologies
such as Web Development, Digital marketing, Search engine optimization (SEO), Search engine marketing (SEM), content marketing,
and influencer marketing mainly on the Internet to businesses for their marketing to maximize their effect on potential customers
by harnessing the unlimited power of information technology. Within a short time span we have successfully delivered over 4500 projects
to clients across India.

Best digital marketing agency in Mohali / Chandigarh
Digital marketing in Mohali / Chandigarh
Facebook promotions in Mohali / Chandigarh
SEO company in Mohali / Chandigarh

IEC said...

International Education Consultants (IEC) is one of the most trustworthy & govt. approved consultancy in India.
IEC has more than 12 years of experience in education industry. We are representing a number of best universities/colleges
in all major countries like USA, Canada, Europe, UK, Australia, New-Zealand, Singapore, Switzerland, Dubai, Ireland & Malaysia etc.
IEC has highly trained professional advisers who are able to satisfy their students by providing them the right way to choose their
destination. We aim at providing the best possible education through various efficient & cost effective counselling support.Best immigration consultantion Chandigarh/Mohali
Study visa consultant in mohali
Study visa consultant in mohali
Study visa consultant in mohali

Unknown said...

Maple IELTS College is an No. 1 ranked IELTS Training Institute in Ludhiana, It is an aspiring place
where an aspiring IELTS student enters empty handed but leaves IELTS qualified. The main motive of our
institute is not only to help the students to conquer the exam, but also make them expert users so that
they feel confident at all Competitive levels and also travel globally without any hassles in communication
as most countries of the world are English speaking countries.Best IELTS institute in Ludhiana
Top ranked IELTS institution in Ludhiana
IELTS coaching in Ludhiana
Best IELTS coaching center
Best IELTS classes in Ludhiana
Best institute for IELTS in Ludhiana
Top 5 / Top 10 IELTS institute in Ludhiana
PTE coaching in Ludhiana
Best spoken English classes in Ludhiana
Best English coaching institute in Ludhiana

The A Team Defence said...

The A-Team Defence Academy is a young institute. It was found in 2011. It is premier
institute which aims at delivering quality education to the inquisitive minds.Our
registered office is in Sector 70 Mohali (Punjab).We believe in providing quality
education by hand holding the studying and providing conceptual quality.
Best NDA Exam Preparation Training Institute
NDA Coaching in Mohali/Chandigarh
Best NDA Coaching in Mohali
Best NDA Exam Coaching in Chandigarh
Top SSB training Institute
NDA Coaching institute in Mohali
AFCAT Exam Coaching in Mohali
AFCAT Coaching institute in Mohali
Best CDS coaching center in Mohali
CDS coaching in Mohali
NDA SSB coaching in Mohali/Chandigarh
SSB Training in Chandigarh/Mohali
AFCAT Coaching in Chandigarh
NDA Written Exam Coaching Center

Sata said...

ZELIM JAVNO DA SE POHVALIM ZENI DAMI I KRALJICI KOJA MI USPESNO VRATILA PORODICU SVE POHVALE ZA NJU..EBO BROJ +381612032326 VIBER

Erlinda Kaes said...

My husband and I have been having lots of problems living together, he never gives me attention or makes me happy because he has fallen in love with another woman outside our marriage. I tried my best to make sure that my husband leaves this woman but the more I talk to him about it the more he makes me feel sad and unhappy, My marriage started leading to divorce because he no longer gives me attention. I wanted to forget him but i love him and didn't want to lose him. We have been married for years and he is all I could call a true best friend and best in all, the man that handles my problems perfectly, the man that makes sacrifices for ,my happiness. I wanted him back in my life badly and I was so confused. My Friends told me to buy books about relationships, so I went online for relationship books while I came across a spell caster called Dr Emu. I read testimonies and reviews about him so I contacted him immediately, explained my problems to him. Same day , he casted a spell for me and assured me for 2 days that my husband will return to me and to my greatest surprise the third day my husband came knocking on my door and begged for forgiveness. I am so happy that my love is back again and not only that, we are about to get married again, he proposed. I wouldn't stop talking about him. Contact him today if you need his help via email: emutemple@gmail.com and you will see that your problem will be solved without any delay. Website: https://emutemple.wordpress.com/

Marija Josip said...

Moje ime, Marija Josip, oblik, hrvatska Nakon 12 godina braka, suprug i ja smo se posvađali na ovaj ili onaj način dok me napokon nije napustio i preselio u Kaliforniju da bude s drugom ženom. Osjećala sam se kao da je moj život gotov i da su moja djeca mislila da nikad više neće vidjeti oca. Trudila sam se biti jaka samo prema djeci, ali nisam mogla kontrolirati bolove koji me muče u srcu, srce mi je bilo ispunjeno tugama i bolovima jer sam zaista bila zaljubljena u svog supruga. Svaki dan i noć razmišljam o njemu i uvijek poželim da mi se vrati, stvarno sam bila uznemirena i trebala mi je pomoć, pa sam potražila pomoć na mreži i naišla na web mjesto koje sugerira da bi dr. Alaba mogao pomoći bivšem bivšem povratku . Pa sam osjetila da bih ga trebala isprobati. Kontaktirala sam ga i rekao mi je što da radim. Učinio sam to, a onda mi je napravio ljubavnu čaroliju. 48 sati kasnije suprug me stvarno zvao i rekao mi da mu jako nedostajem i djeca, tako nevjerojatno !! Dakle, tako se vratio taj dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se zbog svoje pogreške i boli koju je nanio meni i djeci. Naš je brak bio jači nego prije, a sve zahvaljujući dr. Alabi. On je toliko moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na mreži da je dr. Alaba bio istinski i moćan čarobnjak. Uvijek ću se moliti da živi dugo vremena pomažući svojoj djeci u vrijeme potrebe, ako ste ovdje i trebate svoje bivši nazad ili je vaš suprug prešao na drugu ženu, nemojte više plakati, kontaktirajte ovaj moćni pravopisni kotačić odmah. Evo njegove adrese e-pošte za kontakt na: {dralaba3000@gmail.com} ili WhatsApp putem njegovog kontakta ispod +2349039885856 Hvala dr. ALABA.
Social Media