Searchbar

Message

Lili Halo Decoration

DOM & DIZAJN | NO 49

24.9.15


Nadam se da ste uhvatili vaš primjerak u nedjelju na kioscima.
Tomina soba na naslovnici 49 broja Dom i dizajna. Piše: MARIJANA GALOVIĆ
Snima: BILJANA GAURINA/ CROPIX

Kada smo na na blogu LiliHaloDecoration Lidije Tomas Matijević vidjeli kako je uredila sobu za svog sina, bili smo zaista oduševljeni. Volimo dječje sobe koje nisu prezakrčene, ali ni previše sterilne. Volimo i kada je soba tako uređena da ne znamo da li je za djevojčicu ili
dječaka, ali to smo brzo shvatili kada smo ugledali pravi vozni park na policama prepunim autića.
Lidija, njezin suprug i mali Toma u stan od 70 m2 su uselili nedavno, a zbog stisnutog budžeta odlučli su iskoristiti sav namještaj iz starog, manjeg stana.
- Prvo smo rastavili veliku modularnu komodu iz starog dnevnog boravka, kako bi je prilagodili i od nje napravili ormar za dječju sobu, i to je zapravo prvi komad namještaja koji je postavljen. Ima dovoljno prostora za odlaganje odjeće, igračaka, posteljine, sredstava za higijenu djeteta... Ormar je zaista prostran i baš smo zadovoljni tom prenamjenom i uštedom. Nakon toga smo odabrali krevet koji će se moći koristiti duže vrijeme kako bi smanjili troškove, i odabrali smo ovaj iz Ikee sa ogradicom na tri strane. Isprva je beba ionako većinu vremena u roditeljskom krevetu, a kad malo naraste, može bez problema boraviti u većem krevetu zbog ogradice. Iz starog dnevnog boravka još smo prebacili i bijeli luster, dok je drugu visilicu napravila Jagoda iz BBF - priča nam simpatična blogerica i dodaje kako je shvatila da je važno da su svi veći komadi namještaja pričvršćeni za zid.
- To posebno dolazi do izražaja kad beba počne puzati i hodati, jer je nekad nevjerojatno što su sve u stanju srušiti iako su tako mali, a sav nepričvršćeni namještaj može ozlijediti dijete. Što se tiče sitnijeg namještaja, kombinirali smo komade iz Ikee sa ručnim radom. Znam da je sveprisutan, ali odabrala sam taj namještaj jer nema oštrih rubova, povoljan je cijenom i kvalitetan. Koristi se već duže vrijeme i prezadovoljni smo. Polica za knjige je također iz starog stana gdje smo imali ograničen prostor, pa ju je spretna ekipa iz Marangunije napravila tako da može stati u prostor iza vrata. Kako u ovom stanu imamo više mjesta, dobila je novi prostor i odlična je zbog toga što knjige stoje tako da se vide naslovnice i time sam potaknula strast za čitanjem kod sina. Nema na spavanje bez priče - smije se ova kreativna mama i kaže kako se mnoge stvari mogu napraviti samostalno. Za neke je potrebna samo mašta, a za neke ipak trebaju i spretne ruke.
- Napravili smo sami “kuhinjicu”, a trenutno je u izradi i šator za igru. Što se tiče dekoracija sama sam izradila naljepnice sa porukama i postere, ali i zid sa trokutićima - kaže Lidija Tomas Matijević.
Zanimalo nas je i što je njoj najvažnije u dječjoj sobi.
- Najvažnije je osigurati prostor za igru koji je slobodan i puno prostora za pohranu igračaka. Kod nas svaka igračka ima svoje mjesto, a za to je potrebno imati dovoljno polica, kutija, vreća... To je najnajvažnije, barem meni, jer bi se inače “utopili” u silnim igračkama, ha ha ha. Osim toga, dijete brzo samo nauči gdje što stoji, uzima stvari po potrebi, tako se bolje koncentrira i igra se razvija u dobrom smjeru, objašnjava Lidija, a na naše pitanje od kuda zapravo početi kad se uređuje dječja soba kaže da je to uglavnom individualno.
- Naravno, bitno je za početak imati krevetić i ormar za pohranu odjeće, mjesto za prematanje i viziju o osnovnim bojama i boji zida. Po meni je nužno i osigurati dobro osvjetljenje, a bilo bi dobro i da se može regulirati dimerima. Sve ostalo je lakše, pratite popuste online i kupujte dio po dio. Osim toga, danas ima jako puno talentiranih umjetnika koji izraduju kvalitetne i lijepe igračke i dekoracije po povoljnim cijenama - zaključuje, a mi vas pozivamo da na Lidijinom blogu http://lilihalodecoration.blogspot.hr potražite brojne
inspiracije i tutorijale kojima ćete sobu vašeg malca pretvoriti u oazu igre i veselja, ali i stila.Dosta vas je reklo da ste propustili kupiti, a da bi voljeli imati svoj primjerak, pa ako stignete, navratite u EPH gjde se mogu kupiti prošli brojevi.

0 komentari:
Social Media