Searchbar

Message

Lili Halo Decoration

CREATIVITY | VEČERNJI LIST

25.11.14Ovaj vikend na web stranicama Večernjeg lista. Hvala draga Iva.
Cijeli članak možete pročitati na ovome linku.


Internet, društvene mreže, blogovi i lako dostupne tehnologije i materijali udruženi s kreativnošću čine čuda. Stoga ne treba čuditi sve veći broj amatera koji se odlučuju uposliti svoje ruke s izradom nakita, kozmetike, uporabnih predmeta za kućanstvo, dizajna odjeće i namještaja.
Ekonomistica zaposlena u banci, Lidija Tomas Matijević jedna je od njih. Iako zanimanjem daleko od umjetnosti i umijeća, Lidija voli sve što je lijepo i na svijet gleda iz estetske perspektive. To najbolje potvrđuje njezin stan u zagrebačkom naselju Jarun, ispunjen pomno odabranim detaljima od kojih su mnogi napravljeni prema njezinim zamislima.
Kada njezina obitelj utone u san, Lidija sjeda za radni stol i posvećuje se svojim guštima. Jedan od njih je i uokvirivanje plakata. Vrlo jednostavan, povoljan i efektan dizajnerski potez koji će u vaš stan unijeti promjenu. Prvi poster u svome stanu, citat Andyja Warhola, stigao je iz Švedske i poklon je njezinih prijatelja, a većinu ostalih Lidija je sama izradila.
- Izradom postera počela sam se baviti iz hobija u sklopu moga bloga Lili Halo decoration ( http://lilihalodecoration.blogspot.com), gdje objavljujem ono što sama izrađujem ili što mi se sviđa kod drugih – od lijepih stanova do nakita. Za izradu svojih rukotvorina inspiraciju pronalazim u svojoj obitelji i svakodnevici, svemu što me nadahnjuje – govori naša sugovornica. Kada je o citatima riječ – nekada su oni već u njezinoj glavi, a ponekad ih pronađe na internetu.
Lidija predlaže stranicu Pinterest, na kojoj i sama ima svoj profil. Ili, jednostavno, utipkate na internetsku tražilicu riječ citati. I otvorit će vam se čitavo carstvo riječi...
- Za osobe koje se ne služe nekim naprednijim informatičkim alatima, predlažem da citat napišu u word dokumentu točno onako kako ga žele na papiru, i taka dokument na USB sticku odnesu u kopiraonu.
Naravno, ukoliko vam citat bude obavio djelatnik u kopiraonici, kopija će biti nešto skuplja nego inače. Printani citat u boji kreće se oko 50 kn za dimenziju 30x40, a crno bijeli znatno manje. Ako pak želite da print bude na posebnijem papiru poput platna ili fotopapira, onda će cijena biti viša.
Ako želite da vam poster bude na zidu još isti dan, ne očajavajte. Svaki veći trgovački centar koji ima gotove okvire različitih dimenzija i boja i to po vrlo pristupačnim cijenama.
Neke od njih Lidija je sama napravila.
Što sa odabranim citatom ako nemate printer kod kuće ili ako ne može isprintati dovoljno velik format koji želite?
Ako naiđete na nekoga spretnijeg, poster biste trebali imati za 10 minuta – objašnjava Lidija.
Lidija, primjerice, uvijek svoje postere printa na običnom mat papiru i zadovoljna je rezultatom.autor teksta: Iva Ćurić

2 komentari:

Ana said...

Čestitam! :)
Btw, ako nije tajna, htjela sam te pitati gdje si našla onu divnu sliku što ti visi u dnevnoj sobi (ako sam dobro snimila, stablo trešnje u cvatu)?

Lidija said...

draga Ana, autor je Andreas Lind, fotografija se prodavala u shopu http://www.lottaagaton.se/


pogledaj malo vise na ovom linku:
http://lilihalodecoration.blogspot.com/2014/03/lotta-agaton-shop.html
Social Media